Le Ski Fantastique

28.01.2014.
      Da mi je neko pre deset godina rekao da ću putovati 24h autobusom i prelaziti preko 1300 km kako bi dobro skijao, jer toliko je potrebno da bi se došlo do Francuskih Alpa, a da mi to neće predstavljati neki problem, nebi mu verovao. Međutim našem klubu" No Limits " to se dešava već treću godinu i za sada se niko nežali. Dali zbog imena kluba No Limits ili zbog neverovatnih utisaka koje donesemo svaki put sa skijanja neznam. Kako god, uvek kad se vratim u Beograd po glavi mi se mota jedna ista misao a to je da su Francuzi prvi birali kada se delila Evropa. Nisam Ljubomoran, daleko od toga, samo nek to oni održavaju i da to može da bude dostupno nama ,nećemo se žaliti. Kod nas bi to verovatno propalo. Kako kaže jedna Srpska Novokomponovana  Poslovica " Bolje je imati prijatelja koji ima Jahtu nego je Posedovati "...:-)  
      Ove godine na red je došlo jedno lepo i za Francuske standarde ne mnogo veliko skijalište koje spaja dva mala i lepa gradića Saint Francois Longchamp i Valmorel. Kad kažem ne mnogo veliko to znači 165 km lepih staza koje su odlično povezane i kojima se za tili čas prelazi iz jednog skijališta u drugo. Takođe ima i dosta mesta - naznačenih staza za one koji uživaju u vožnji po dubokom snegu. Na stazama ima i lepih Restorana sa terasama  za pauze koje smo pravili kada nam se noge malo umore. Celokupni užitak bio bi još bolji da smo imali malo više sunčanih dana , ali obzirom da je sneg svuda kasno pao, mi smo imali ipak  dobu procenu i skijali po svežem snegu koji nam je padao tokom našeg boravka tamo.
    Nakon celodnevnog skijanja neko voli bazen , neko vreo tuš ili saunu , a neko da se ispruži i malo dremne..:-).. To su bile naše aktivnosti nakon napornog dana, a kada se povrati snaga , lagane šetnje po prodavnicama u potrazi za nekim suvenirima , delovima ski opreme ili nekim lepim vinom.
    Večeri smo trošili uglavnom na opuštanje uz karte i raznorazne društvene igre kao što je i kuglanje - igra koju naš klub sa zadovoljstvom praktikuje na svim kampovima, zatim sređivanje fotografija ili druženje uz vino i sireve evocirajući raznorazne događaje sa predhodnih skijanja. Moram da napomenem da je bilo i onih koji nisu baš bili fizički spremni za ovakvu avanturu pa smo njih morali malo da oporavljamao. Naravno u pomoć nam je pritekao Compex uređaj koji je postao naš stalni pratioc na Kampovima a koji je svojim vibracijama vraćao u život otklanjajući bol i upale u mišićima nespremnim skijašima. Ali i to je deo skijanja. Nije se do kasno ostajalo nijedno veče jer se treba dobro odmoriti i pripremiti za novi dan i nove staze koje su čekale na nas da ih otkrijemo.   
     Fantastično je blaga reč za osečanja i uspomene koje nosimo sa ovog divnog skijanja. Nemam više šta da dodam sem da vam kažem da se polako pripremamo za sledeće skijanje koje je planirano za početak Marta.
    Do skorog viđenja veliki Pozdrav od vesele ekipe T.K. No Limits uz pesmu Happy - Pharrell Williams  koja nas je svako jutro razbuđivala uz doručak a i kasnije...:-)


sponzori