Ski Kamp "Isola 2000"/ 2015

05.02.2015.
     Ponovo u Beogradu, vraćeni u stvarnost koja nam se uopšte ne dopada u poredjenju sa onim šta smo sve proživeli za 7 dana provedenih na skijanju. Zato smo puni pozitivnom energijom koja će nas  držati do sledećeg lepog putovanja i sve tako ispočetka.
    Ove godine odabir skijališta nije bio težak, odlučili smo se za mesto" Isola 2000" u Južnim Francuskim Alpima. Ako se izuzme udaljenost od 1400 km i ceo dan proveden u putu, na koji smo već navikli jer nam nije prvi put ,sve ostalo je blago rečeno SAVRŠENO. Isola 2000 ,mestašce  na 2000 m nadmorske visine sa najvišim vrhom na 2603 m i najnižom kotom skijališa 1800 m, spada u blago i ne previše zahtevno skijalište. Puno plavih i zelenih, sa nekolicinom crvenih i par crnih staza kako bi mogli i profesionanci da treniraju i sve lepo povezano sa žičarama i kafićima i brvnarama na stazama za pauze i okrepljenje uz kuvano vino, espreso ,čaj ili toplu čokoladu. Medjutim ono što ga čini posebnim i zanimljivim je blizina Azurne Obale ,znate ono Nica, Kan , Monte Karlo itd. Zbog te pozicije ga zovu još i Blanc Azur ili Beli Azur, što mu i priliči tako da za cenu i vreme jednog lepog skijanja na poklon dobijate i mogućnost da za par eura i sat ipo vožnje obidjete ove lepe gradove na Azurnoj Obali. Što je Ekspedicija" T.K. No Limits " ove godina i uradila. Dakle osim što smo skijali na perfektno pripremnjenim stazama, na kojima skoro da nije bilo nikoga osim nas, pravili smo i izlete za samo 1 eur koliko košta autobuska karta do Nice, pa posle i do Monte Karla ili Kana. Usput nas je pratilo i lepo vreme što smo i preneli na naše fotografije i filmove, kao i drugačiji period školskog raspusta Francuza i susednih Italijana zbog čega smo kao razlog imali toliko mesta na stazama. A i činjenica da ljudi iz obliznjih gradova ovo skijalište koriste uglavnom vikendom , tako im se zahvaljujemo na tome.
  Isola 2000 kao vikend skijalište za Bogataše nema svetski kup , ali zato ima Auto Kros Trke po snegu na kružnim stazama, i to je nešto što nas je dočekalo baš to veče kad smo doputovali i kada smo do duboko u noć mogli da čujemo Driftovanje specijalno za tu svrhu spremnjenih automobila. Pored svega ovoga što sam vam opisao imali smo i mogućnost da za isti ski pass skijamo i u obližnjem skijalištu Auron koji se nalazi na samo 20 km od mesta u kome smo bili smešteni, a što smo mi i iskoristili. Iako nije bilo baš dovoljno snega na stazama tog dana u Auronu mi smo se lepo proveli i po sunčanom danu izabrali par lepih staza i uživali. A kasnije se i prošetali gradićem koji je smešten na 1600 m nadmorske visine i koga krase duh i tradicija starih zanata ,tako da je sve od drveta ima jako malo betona i mesto je puno privatnih kuća, što samo pokazuje da ima dosta stanovnika koji su tu cele godine i čija se sezona ne završava sa otapanjem snega.
  Nakon lepog skijanja na povratku kući još jedna poslastica , proveli smo ceo dan u Nici. Obzirom da smo sa 2000 m i temperature -2 ili 0 sišli na visinu mora, sunčan dan i nekih 14 stepeni, mada je utisak bio mnogo topliji, ne moram baš mnogo da vas ubedjujem da smo se odlično proveli. Imali smo dovoljno vremena da pešačimo Engleskom Promenadom, razgledamo,fotografišemo, popnemo se na tvrdjavu sa koje se vidi ceo zaliv, popijemo piće na samoj obali gde nas je zvuk talasa umesto muzike koje nije bilo u restoranu, opuštao kao i sunce i vino naravno koje bi bio greh da nismo probali. Bilo je vremena i za rasprodaje i lepu kupovinu  dok smo šetali pešackom zonom u ulici Žan Medicin gde osim tramvaja nema saobraćaja. A oni koji su hteli i više, autobusom su se prevezli do Šoping Centra van grada. Povratak u stvarnost to jest za Beograd je bio zakazan za 21, kada smo se sakupili i onako prijatno izmoreni seli u autobus i krenuli za Srbiju.
    Posle svega , mogu da kažem da je " No Limits "Avantura u Francuskoj opet opravdala epitet Egzotika i da , je po nekim našim članovima to bilo najlepše skijanje do sad. Nadam se da sam vam bar malo dočarao doživljaj a ako nemožete da zamislite čitajući ovaj tekst, potražite fotografije u našoj galeriji. Do nekog sledećeg Fantastičnog skijanja.... Au Revoir...... 
 




sponzori